2 kwietnia 2016

Żywność świeża, zdrowa, naturalna. Czyżby?

...Na etykietach z przemysłową i supermarketową żywnością jest pełno informacji zapewniających, że produkty te są świeże, zdrowe, naturalne i odżywcze. Pełno różnych znaków jakości, gwarancji czystości i bezpieczeństwa. Tylko, że czy to prawda?" pytają konsumenci. Częste skandale z tą żywnością w roli głównej świadczą o tym, że "papier wszystko przyjmie", a przepisy są po to, aby je obchodzić; szczególnie gdy jest się dużą korporacją i/lub siecią produkującą żywność i/lub ją sprzedającą. W Unii Europejskiej dopuszczonych jest do stosowania w żywności około 2,7 tys. aromatów, co "owocuje" tym, że każdego roku do żywności dodaje się około 170 tys. ton tych aromatów w samej tylko UE! Dodajmy do tego ponad 300 dodatków konserwujących i stabilizujących, aby obraz "zdrowotnych walorów" tej żywności był pełniejszy

SKANDALE Z ŻYWNOŚCIĄ PRZEMYSŁOWĄ I SUPERMARKETOWĄ
icppc.pl/pliki/2016/konf-sejm.doc
Konsekwencje zdrowotne przemysłowej hodowli zwierzęcej
icppc.pl/pliki/2016/HealthImplication.doc

Międzynarodowa Koalicja dla Ochrony Polskiej Wsi - ICPPC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz